Mijn naam is Linda Eligh.

Ik ben geboren in 1965 en woonachtig in Breda. Ik heb een aantal jaren met veel plezier gewerkt in de medische- en juridische dienstverlening. Na verloop van tijd merkte ik dat mijn aandacht en interesse meer ligt bij mensen die, net als ik, soms moeite hebben met de obstakels die het leven op je pad brengt.

Dit leidde in eerste instantie tot de opleiding tot ACT Coach en daarna die tot mindfulnesstrainer. Ik werd geraakt door wat ik leerde en wilde meer. Die verdieping vond ik in de driejarige opleiding tot ACT & Pscychosociaal therapeut (Post HBO). In oktober 2021 heb ik de opleiding tot gecertificeerd hartcoherentiecoach afgerond en in december 2021 de verdiepende opleiding ACT voor groepen. Verder volg ik de jaarcursus verdieping Polyvagaal Theorie die ik mei 2022 ga afronden.

Vanaf 2019 geef ik groepstherapie. In 2021 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Breda en begeleid ik mensen ook individueel met ACT zowel op locatie als online.

www.praktijklindaeligh@gmail.com


Waarom ACT

Ik heb voor ACT gekozen omdat het praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven én omdat er veel aandacht wordt besteed aan het uitgroeien tot de persoon die je wil zijn.

Met ACT heb ik onder andere geleerd dat je iets anders kan doen dan je gedachten je vertellen. En ook dat dat mag.

Ik heb lang last gehad van paniekgedachten en -gevoelens en ik weet uit eigen ervaring dat die heel dwingend kunnen zijn.

Met behulp van ACT ben ik een andere relatie aangegaan met mijn gedachten en gevoelens waardoor ik meer veerkracht heb ontwikkeld en tegelijkertijd meer innerlijke rust ervaar.

Waarom hartcoherentie

Voor mij vormt hartcoherentie een goede aanvulling op ACT. Door te oefenen met ACT ga je meer flexibiliteit ontwikkelen. En dat doe je niet alleen maar cognitief. Bij het ontwikkelen van meer veerkracht en innerlijke rust speelt ook je lijf een rol.

Ik ben mij altijd blijven verdiepen in de fysiologie van stress/angststoornis en zo kwam ik terecht bij hartcoherentie. Ik geloof dat het hebben van een veilige context bijdraagt tot een beter leven en met hartcoherentie ligt die veilige context binnen bereik. Voor iedereen.

Met hartcoherentie al dan niet in combinatie met ACT krijg je als het ware een gereedschapskist met tools om met moeilijke situaties om te gaan waardoor je flexibeler in het leven gaat staan en er meer ruimte is om die dingen te doen die voor jou waardevol zijn.